Filmska premijera Crno-bijelog svijeta - na ekranima 2. ožujka!

Sinoć je održana svečana premijera novog serijala Hrvatske televizije - 'Crno-bijeli svijet', koji od 2. ožujka stiže i na male ekrane. Bit će to podsjetnik na 80-te - godine koje su obilježile redukcije struje, vožnja par-nepar, čekanje u redovima za kavu i deterdžent. Mlađe generacije, pak, doznat će kako se živjelo u vrijeme kad su njihovi roditelji odrastali.

Serijal se bavi ne tako davnim osamdesetim godinama. Prije točno 35 godina štošta je bilo drugačije. Zagreb još uvijek nije dočekao Univerzijadu i opće uljepšavanje. Današnje Kino Europa nosilo je drugo, regionalnije ime, umjesto kokica kupovao se kikiriki ili koštice, karte za predstave su se nabavljale kod preprodavača, a ne preko interneta...

Svi koji su sinoć posjetili zagrebačko kino Europu, imali su priliku vidjeti nešto nesvakidašnje: jedna televizijska serija doživjelaje svoju pravu filmsku premijeru. Riječ je o Crno-bijelom svijetu koji je za uzvanike premijerno prikazan na filmskom platnu, dok u cijelosti uskoro stiže i na male ekrane.
Samo na HRT-u neki će ponovno, a neki prvi put, imati priliku zaviriti u živopisni svijet osamdesetih i otkriti što se sve otada promijenilo. Naravno, s vremenom se mnoge stvari nepovratno promijene i zauvijek presele u kategoriju uspomena. Stare kinodvorane dobile su nove namjene, a nove su preselile u trgovačke centre, šibicari su nestali, kokice su istisnule koštice, ulice su dobile nova imena, a televizori boju...Uskoro vas vodimo u 'Crno-bijeli svijet'

No, pridružite nam se u Crno-bijelom svijetu i otkrijte jesu li dobra glazba, nezaboravne uspomene, anegdote i ljubavne zavrzlame također stvar povijesti?

Uoči večerašnje premijere u emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su glumci Jelena Miholjević i Slavko Sobin.
Crno-bijeli svijet i na Facebooku i Twitteru.